Vi fornyer nettsiden

I forbindelse med fusjonen mellom Fabeko, Betongfokus og Betong Norge - Betongelementforeningen jobber vi nå med å fornye vår nettside. Takk for tålmodigheten.

Nytt regjeringskvartal – høring i Stortinget

Betongelementforening deltar 16. mars på høringsmøte i Stortingets kommunal- og forvaltningskomiteen om et forslag der tre skal være hovedelement i det nye regjeringskvartalet.

Foreningen er positive til at regjeringskvartalet skal fremme klimavennlige løsninger i offentlige byggeri, men mener at det ikke er riktig av Stortinget å bestemme at tre skal være et viktig element i det nye regjeringskvartalet. Vi mener en slik beslutning vil svekke konkurranse, skaper- og innovasjonskraft i hele verdikjeden fra arkitekter, rådgivere via byggevareprodusenter til entreprenørene på byggeplass.
 

Vi mener det er viktig at norsk politikkutforming baseres på et kunnskapsgrunnlag som er faktabasert, der særinteresser fra deler av industrien må forstås som det det er. Betongbransjen har introdusert et verktøy som lar bedriftene vurderer produktenes miljøegenskaper, resultatet av dette er at norske betongelementprodusenter er blant de fremste i Europa på miljøytelser. Bedriftene forbedrer miljøytelsene for sine produkter hver dag, bære- og dekkesystemene har like lave klimagassutslipp som tilsvarende konstruksjoner i tre. I 2030 vil våre bygg være klimanøytrale i et livsløpsperspektiv, disse forbedringene ville ikke skjedd dersom konkurransen om byggeprosjektene svekkes ved at staten pålegges å føre opp sine bygg i tre.    

Konkurranse mellom materialgruppene er den beste motoren for utvikling av byggevarer med lavere klimabelastninger, dette vil gi et robust næringsliv som kan bidra til å nå målene om lavere klimagassutslipp.

Vedlagt er foreningens høringsbrev.

Motta nyhetsbrev?

Motta nyhetsbrev?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: