Vi fornyer nettsiden

I forbindelse med fusjonen mellom Fabeko, Betongfokus og Betong Norge - Betongelementforeningen jobber vi nå med å fornye vår nettside. Takk for tålmodigheten.

Betongfokus og FABEKO fusjoneres med Betong Norge

Går sammen for å styrke fremtidens betongindustri

Fra årsskiftet vil foreningene Betongfokus og FABEKO fusjoneres med Betong Norge - Betongelementforeningen. De tre bransjeforeningene går sammen for å skape en sterk og samlende bransjeforening for norsk betongindustri.

Ekstraordinær generalforsamling i Betongfokus, Norsk Fabrikkbetongforening – FABEKO og Betong Norge – Betongelementforeningen har besluttet at de tre bransjeforeningene samles i en, dette innebærer at hele betongindustrien samles i Betong Norge fra årsskiftet. 

Styreleder for Betong Norge blir Tore Mosand (daglig leder i Nordland Betong AS). Han er nåværende styreleder i Betongfokus og mener at bransjeforeningen og samfunnet rundt oss er tjent med en tettere integrasjon.

- Vi er glade for at de tre foreningene har gitt et enstemmig ja til å gjennomføre fusjonen. Omverden skiller ikke på produksjon av ferdigbetong og betongelementer – for mange er betong, betong. Sammen står vi sterkere og vi gleder oss til å snakke med en samlet og tydelig stemme for fremtidens betongindustri, sier Mosand.

Tore Mosand er valgt inn som styreleder i Betong Norge fra årskiftet.


Nåværende styreleder i Betong Norge – Betongelementforeningen, Arnt Ove Amdal (Adm. dir. i Overhalla Betongbygg), blir styrenestleder for Betong Norge. Han tror timingen for fusjonen er helt perfekt.

- Det er ikke første gang man har forsøkt å få til en fusjon mellom betongindustriens bransjeforeninger. Nå har vi endelig lykkes, og vi tror timingen er helt perfekt. Om ett år gjennomgår byggenæringen en historisk endring, med etablering av karbonfangstanlegg for sementproduksjonen (Brevik CCS). Dette plasserer norsk sement- og betongindustri i verdensklasse på utslippskutt. Verdens sement- og betongindustri retter blikket mot Norge, og vi ser oss tjent med å ta en tydeligere posisjon også internasjonalt, sier Amdal.

Arnt Ove Amdal er valgt inn som styrenestleder i Betong Norge fra årskiftet.

 

Daglig leder for Betong Norge – Betongelementforeningen blir fra nyåret daglig leder i et samlet Betong Norge. Reiersen har over 20 års fartstid i betongindustrien, hvor han har bemerket seg med en tydelig stemme for industrien. Nå er han mer motivert enn noen gang til å fortsette jobben med å forsterke betongindustriens posisjon i samfunnet.

- Det skjer utrolig mye innovasjon og utvikling i betongindustrien, og jeg er overbevist om at den beste tiden å jobbe i betongindustrien er nå. Vi står klare for å ta imot nye medlemmer og ansatte og ser fram til å styrke miljøinnovasjonen i næringen, og bli en enda tydeligere stemme i politiske, økonomiske, faglige og juridiske spørsmål, sier Reiersen.

Reiersen inviterer til Betongindustridagene, 25.-26. januar på Gardermoen. Arrangementet markerer et felles avspark for den nye satsningen.

- Betongindustridagene samler hele næringen til kunnskapsdeling og nettverksbygging. Årets arrangement markerer også en "kick-off" for nye Betong Norge, og alle er invitert, sier Reiersen.

Motta nyhetsbrev?

Motta nyhetsbrev?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: