Vi fornyer nettsiden

I forbindelse med fusjonen mellom Fabeko, Betongfokus og Betong Norge - Betongelementforeningen jobber vi nå med å fornye vår nettside. Takk for tålmodigheten.

Hederlig omtale til Drammen tinghus og Brunstranda rasteplass og servicebygginghus

Brunstranda rasteplass og servicebygg i Moskenes, Lofoten. Foto: Johan Dehlin

Hederlig omtale til Add arkitekter, Vatn Architecture og Jørgen Tandberg Arkitekt MNAL i forbindelse med Betongelementprisen 2023.

To byggeprosjekter får hederlig omtale og diplom av juryen for Betongelementprisen 2023; Drammen tinghus av Add arkitekter og Brunstranda rasteplass og servicebygg i Lofoten, som er en del av Nasjonale turistveger, av Vatn Architecture og Jørgen Tandberg Arkitekt MNAL.

Her følger juryens beskrivelse av byggene

Drammen tinghus

Nye Drammen Tinghus er et godt byplanmessig grep. Den inntrukne forplassen gir rom for adkomst, og sammen med den utadvendte publikumssonen, aktiviseres byrommet langs parken. Både i komposisjon, volumoppbygging og fargebruk er byggverket en fin nytolkning av de gamle, ærverdige nabobyggene rundt Gamle Kirkeplass. Bygget fremstår, med sine vellykkede beige pigmenterte betongelementer og avstemte fargebruk, som et verdig bygg med tilforlatelig tilstedeværelse samtidig som det er behagelig uhøytidelig. Man kunne gjerne sett bruk av tegl utviklet mer som en flate som ikke illuderer murverk - men teglen som material er vellykket del av elementene.

Diplom tildeles Add arkitekter.

Brunstranda rasteplass og servicebygg

Brunstranda rasteplass og servicebygg er en stolt og sterk figur i det nordnorske landskapet. Bygget har en arkitektonisk egenart ved at det ikke er et prosjekt som illustrerer natur, men snarere står som et interessant motstykke til den. Bygget har klare linjer til 60-talls arkitektur som forbilde, og er et spennende supplement til serien av turistveiprosjekter. Man kan spørre seg om den rene enkle fortellingen kunne vært gjenspeilet i produksjonen og teknikken, selv om ingeniørkunsten i seg selv er fasinerende.

Diplom tildeles Vatn Architecture og Jørgen Tandberg Arkitekt MNAL.


Juryen

Juryen for Betongelementprisen 2023 har bestått av juryleder Kristoffer Øyen og Mette Røsbekk fra Norske arkitekters landsforbund, Bjørn Uppstad fra Rådgivende ingeniørers forening og jurysekretær John-Erik Reiersen fra Betong Norge.

Om Betongelementprisen

Prisen ble etablert i 1987 av Norske arkitekters landsforbund, Rådgivende ingeniørers forening og Betong Norge, og deles ut annethvert år som en anerkjennelse for talentfull og god arkitektonisk bruk av betongelementer. Prisen skal stimulere til innovativ og estetisk bruk av betong.

Betongelementprisen for 2023 er tildelt Mad arkitekter og Sandbakk og Pettersen arkitekter for cowork-prosjektet Pir i Ålesund. Les mer om prosjektet her.

 

Motta nyhetsbrev?

Motta nyhetsbrev?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: