Vi fornyer nettsiden

I forbindelse med fusjonen mellom Fabeko, Betongfokus og Betong Norge - Betongelementforeningen jobber vi nå med å fornye vår nettside. Takk for tålmodigheten.

Pris for fremragende bruk av betong

Hauk Hilde Haslum og Karoline Manvik Mathisen vant pris for fremtragende bruk av betong. Her er de avbildet med Jan Eldegard Hjelle, seniorrådgiver i Betong Norge.

I en prisseremoni på Arkitektur og designhøgskolen i Oslo (AHO) den 18. januar, delte Betong Norge ut pris til det beste studentprosjektet i kategorien betong.

Vinnerne ble Hauk Hilde Haslum og Karoline Manvik Mathisen. 

Juryen la vekt på at studentene bruker mange av betongens beste egenskaper for å skape et spennende og innovativt boligkonsept i bratt og støyutsatt terreng. De har plassert alle boligens viktige funksjoner i en betongkonstruksjon støpt inn i terrenget i Ekebergskrenten. 

Studentene har vurdert flere mulige løsninger for å skape gode boforhold, selv om trafikkstøy er utfordrende ved slik boligfortetting. Mange kan vurdere slike  tomter for ikke å være byggbare men vinnerne viser at det er mulig å løse med utradisjonelle betongløsninger. 

En av løsningene fant de på en kjøretur på E18 vest for Lysaker. Der oppdaget de at støydemping fra vegen mot boliger var løst med prefabrikkerte, flyttbare og bølgeformede betongelementer. De såkalte Rebloc-elementene ble derfor valgt i fasaden på prosjektet på vegger som vender mot støykilden. 

Dette viser at slike betongprodukter har mange bruksområder og kan gjenbrukes i ulike prosjekter. 

Produksjonsprosessen ligger godt til rette for bruk av lavkarbonbetong med svært lave miljøbelastninger. 

Motta nyhetsbrev?

Motta nyhetsbrev?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: