Vi fornyer nettsiden

I forbindelse med fusjonen mellom Fabeko, Betongfokus og Betong Norge - Betongelementforeningen jobber vi nå med å fornye vår nettside. Takk for tålmodigheten.

Ribe Betong kåret til Årets Betongfabrikk 2023

Årets Betongfabrikk 2023 gikk til Ribe Betong AS, avdeling Lyngdal. Hans Andre Gausdal (t.v.) og Amit Verma. Foto: Arve Brekkhus/Byggeindustrien.

Under Betongindustridagene 2024 hedret vi betongindustrien med fem priser. Ribe Betong, avdeling Lyngdal ble kåret til Årets Betongfabrikk 2023.

Det foregår utrolig mye innovasjon og utvikling i betongindustrien. Dette er takket være dyktige mennesker og bedrifter som går foran og viser vei. Under Betongindustridagene 2024 hedret vi disse med priser i fem kategorier.

Prisen for Årets Betongfabrikk har tidligere år blitt tildelt av Fabeko som nå er en del av Betong Norge. Kriteriene for vurdering av kandidatene til Årets Betongfabrikk er samlet i temaene miljø, kompetanse og markedsorientering.

Det var Ribe Betong AS, avdeling Lyngdal som stakk av med seieren.

Juryens begrunnelse

Prisen ble tildelt under Betongindustridagenes festmiddag på Gardermoen. I juryens begrunnelse heter det blant annet:

«Kandidaten anser de ansatte som bedriftens største ressurs, og bruker mye tid på kompetansebygging og opplæring. De har investert i et internt e-læringsprogram i tillegg til kurs som leveres av nasjonale aktører. Bilparken har en moderne og miljøriktig standard, noe som også bidrar til bedre arbeidsmiljø, økt komfort og stolthet blant både transportører og kunder.

Bedriften har som hovedmål å levere klimanøytral betong innen 2030. Fabrikken har blitt bygget for å ha nok silokapasitet til å alltid kunne tilby lavkarbonbetong både til anleggs- og byggeprosjekter. De leverer i dag lavkarbonbetong klasse A, B og Pluss.

Avdelingen har investert i et tørrvaskeanlegg. Tilslaget som blir brukt til tørrvasking blir levert til en lokal ressurspark – der de jobber med å gjenbruke produksjonsavfall til nye produkter. Dit skal også betongslam leveres for å nå mål om sirkulær produksjon.

Denne avdelingen er bygd ny helt fra grunn av med nyeste teknologi og under byggingen er det i stor grad brukt restbetong fra en tidligere veiestasjon.

Årets vinner har brukt ressurser for å synliggjøre bedriften gjennom informasjonsvideoer og andre markedstiltak. Disse presentasjonene gir et godt inntrykk av en moderne betongfabrikk og viser hvordan betongprodusenten tar sitt samfunnsansvar for å fremme en miljøvennlig og sirkulær betongbransje. Årets vinner er på denne måten et forbilde for andre betongfabrikker»

Juryen besto av to representanter fra Betong Norge og en fra tidsskriftet Byggeindustrien.

Vi gratulerer Ribe Betong med prisen!

 

Motta nyhetsbrev?

Motta nyhetsbrev?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: