Vi fornyer nettsiden

I forbindelse med fusjonen mellom Fabeko, Betongfokus og Betong Norge - Betongelementforeningen jobber vi nå med å fornye vår nettside. Takk for tålmodigheten.

Spenncon kåret til Årets Betongelementfabrikk 2023

Spenncon AS på Hønefoss ble kåret til Årets Betongelementfabrikk 2023. Kathrine Lyngstad (t.v.) og Irene Tveiten. Foto: Arve Brekkhus/Byggeindustrien.

Under Betongindustridagene 2024 ble Spenncon på Hønefoss kåret til Årets Betongelementfabrikk 2023.

Det foregår utrolig mye innovasjon og utvikling i betongindustrien. Dette er takket være dyktige mennesker og bedrifter som går foran og viser vei. Under Betongindustridagene 2024 hedret vi disse med priser i fem kategorier.

Prisen for Årets Betongelementfabrikk har blitt tildelt siden 1994. Kriteriene for vurdering av kandidatene til prisen er samlet i temaene helse, miljø og sikkerhetsarbeid, innovasjon og kunnskapsvekst, motiverer og rekrutterer, endringsevne og skaperkraft, fremmer bransjen og industriell bygging og samfunnsansvar.

Det var Spenncon AS, avdeling Hønefoss som stakk av med seieren.

Juryens begrunnelse

Prisen ble tildelt under Betongindustridagenes festmiddag på Gardermoen. I juryens begrunnelse heter det blant annet:

«Årets prisvinner er en bedrift som juryen mener de siste årene har arbeidet med å finne gode løsninger på alle miljøområder.

Kandidaten har også satset tydelig på HMS, og har redusert sykefravær, forbedret samhandling og økt trivsel og andre sosiale forhold.

Prisvinneren er en stor og viktig aktør i sitt lokalmiljø, og rekrutterer sine ansatte gjennom et godt samarbeid med skoler, det offentlige og med nærliggende bedrifter om blant annet jobbutveksling.

Bedriften har gjennom flere år, utviklet gode konsepter for sirkulær økonomi. Blant annet med gjenbruk av betong og ombruk av betongelementer, bruk av 100 % biobrensel til oppvarming i produksjonsprosessen og energieffektivisering.

Bedriften har i samarbeid med andre aktører i byggenæringen dokumenter egenskapene for ombrukbare betongelementer.

Bedriften har alltid vært villig til å dele sin kunnskap og erfaringer med bransjen, og er aktiv i å videreutvikle teknisk litteratur og standardisering nasjonalt og internasjonalt.

Juryen vil spesielt fremheve at bedriften det siste året virkelig har tatt det grønne skifte på alvor, og har satset på å utvikle betongelementer med lavt utslipp av klimagasser. Vi mener at bedriften har utviklet hulldekker med verdens laveste dokumenterte utslipp på sementbaserte hulldekker»

Juryen besto av en representant fra Heidelberg Materials, en fra Betong Norge og en fra tidsskriftet Byggeindustrien.

Vi gratulerer Spenncon med prisen!

Prisen Årets Betongelementfabrikk 2023 ble tildelt to verdige vinnere. Den andre vinneren var Overhalla Betongbygg.

Motta nyhetsbrev?

Motta nyhetsbrev?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: