Vi fornyer nettsiden

I forbindelse med fusjonen mellom Fabeko, Betongfokus og Betong Norge - Betongelementforeningen jobber vi nå med å fornye vår nettside. Takk for tålmodigheten.

Steinar Røine ble tildelt Hedersprisen 2023

Steinar Røine ble tildelt Hedersprisen 2023 under Betongindustridagene. Foto: Arve Brekkhus/Byggeindustrien.

Under Betongindustridagene 2024 hedret vi betongbransjen med fem priser. Steinar Røine ble tildelt Hedersprisen 2023.

Det foregår utrolig mye innovasjon og utvikling i betongindustrien. Dette er takket være dyktige mennesker og bedrifter som går foran og viser vei. Under Betongindustridagene 2024 hedret vi disse med priser i fem kategorier.

Hedersprisen gikk til Steinar Røine. Han har nettopp blitt pensjonist, men er fortsatt aktiv i komitèarbeid og forskningsprosjekter.

Juryens begrunnelse

Prisen ble tildelt under Betongindustridagenes festmiddag på Gardermoen. I juryens begrunnelse heter det:

«I år er det 50 år siden prisvinneren ble uteksaminert som ingeniør. Etter 10 år i Contiga begynte han i Hedmark Elementbygg i 2000. Han var fabrikksjef på Hamar da Spenncon kjøpte fabrikken i 2008. I de siste årene har han jobbet med betongteknologi og miljø - med stor iver. Prisvinneren har vært sentral i å utvikle verktøy som gir et objektivt og faktabasert bilde av betongens miljøegenskaper. I en årrekke har han vært engasjert i Fagkomitéen og Miljøkomitéen i Norsk Betongforening, og han var i flere år leder av Miljøkomitéen. I 2018 ble prisvinneren tildelt Betongforeningens æresmedlemskap. Han gikk formelt sett av med pensjon i sommer, men han fortsetter heldigvis det viktige komitéarbeidet fremover. Han er også engasjert i tre forskningsprosjekter som finansieres av Betong Norge. Prisvinneren er en ekstremt kunnskapsrik og engasjert mann - alltid med en god historie på lur og med glimt i øyet!»

Juryen besto av tre representanter fra Betong Norge.

Vi gratulerer Steinar Røine med prisen!

 

Motta nyhetsbrev?

Motta nyhetsbrev?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: