Vi fornyer nettsiden

I forbindelse med fusjonen mellom Fabeko, Betongfokus og Betong Norge - Betongelementforeningen jobber vi nå med å fornye vår nettside. Takk for tålmodigheten.

Studentene lager betongmøbler til Samfundet

Arkitektstudentene Synne, Hanna og Harald er glade for å komme i gang med støpingen. Sjåfør Jan Erik Andersen fra Betong Øst i bakgrunnen.

Betong Norge og betongbedrifter i Trøndelag samarbeider med NTNU og Samfundet om produksjon av unike betongmøbler som skal være sentralt plassert i det nye tilbygget til studentenes eget hus i Trondheim

Lærekurven er bratt når arkitektstudentene ved NTNU kaster seg over betongprosjekter når de er utplassert i lokale bedrifter.

Som en del av arkitektstudentenes årlige betongworkshop, har de i år designet og produsert bord og krakker i betong som skal inngå i det nye bygget som ferdigstilles i 2024. Betong Norge var med de engasjerte studentene i formbygging, armering og støping som ble utført 18. og 19. mars. 

- Vi gleder oss til å se resultatene av studentenes kreative design som kombinerer bruk av overflateretarder, Graphic Concrete, optiske effekter med kunstige sprekker og ulike profiler skapt i overflatene.

– Det er viktig for studentene å se med egne øyne – og kjenne på det med egne hender – hva det vil si å jobbe med materialer, og vi vet at disse dagene gir nyttig lærdom videre inn i studiene, uttaler Jan Eldegard Hjelle fra Betong Norge

Arkitektstudentene startet prosessen med et oppstartsseminar om mur og betong som ble arrangert av Betong Norge og Norsk Mur- og flisforum 19. februar. Her deltok hele årskullet på rundt 80 arkitektstudenter. Av disse ble 34 studenter utplassert i tre dager hos de følgende betongbedriftene:

  • Overhalla Betongbygg, Overhalla
  • Overhalla Betongbygg, Verdal
  • Heidelberg Materials Prefab, Stjørdal
  • Heidelberg Materials Sement, Trondheim. Her bisto bedriftene Unicon og Betong Øst.

- Vi setter stor pris på å få være med på dette opplegget, og ser at studentene blir inspirert og overrasket over alle mulighetene som finnes med betong, uttaler Ane Martine Horsfjord fra Overhalla Betongbygg.

- Det er virkelig gøy å se hvor ivrige studentene er når de får være med på hele prosessen med formbygging, armering, blanding av betong, støping og avforming, og det blir spennende å se om vi møter dem igjen som arkitekter for fremtidige betongbygg.

Vi ser frem til å vise de ferdige resultatene når nybygget til Samfundet er åpnet og møblene er på plass.

Les mer om byggeprosjektet på Samfundet her

Motta nyhetsbrev?

Motta nyhetsbrev?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: