Vi fornyer nettsiden

I forbindelse med fusjonen mellom Fabeko, Betongfokus og Betong Norge - Betongelementforeningen jobber vi nå med å fornye vår nettside. Takk for tålmodigheten.

Entreprenør- og leverandørkonferansen 2024

8. apr 2024, kl. 11.00–16.00
Næringslivets Hus Middethuns gate 27, Oslo Gratis for medlemmer i EBA eller Byggevareindustrien Ikke-medlemmer: kr. 1.500 Påmeldingsfrist 4. april 2024

Er du beredt på hva det grønne skiftet betyr for din virksomhet? Vi samler produsenter, leverandører og entreprenører til en dag fylt med kunnskap og refleksjoner.

Hva innebærer endringene som vil følge bærekraftrapporteringsdirektivet CSRD, taksonomien og naturavtalen - i praksis? Hva betyr det av risiko og muligheter? Skal vi vente på noen eller på krav? Hva krever det av samarbeid for å være konkurransedyktig?

Dokumentasjon vil være en viktig forutsetning for aktører i byggenæringen og utgangspunkt for å måle utvikling i tillegg til at det skal velges bærekraftige løsninger.

Hva krever dette av næringen for å sikre konkurransekraft? Bli med i diskusjonen!

Program

Del 1
Det store bildet – hvilke endringer og muligheter ligger i det grønne skiftet?
 • 11.00 - 11.20
  Hvordan klima påvirker kontraktsmuligheter

  Mens vi holder på å lære oss hvordan klima påvirker kontraktsmuligheter, øker bevisstheten om hvordan bransjen har påvirkning på og er avhengig av natur. Samtidig blir vårt ansvar for menneskerettighetene i verdikjeden tydeligere. Dette vokser frem gjennom stadig bedre faktagrunnlag, og gjenspeiles i lovkrav. Bærekraftrapporteringsdirektivet CSRD setter rammer for hva vi alle i verdikjeden skal redegjøre for og utvikle oss på. Utviklingen vil være utgangspunkt for ulik tilgang til kapital og finansiering av prosjekter.

   

                              

  • Leder for EBAs utvalg for klima, energi og miljø, Catharina Bjerke 
 • 11.20 - 11.40
  Hva ønsker vi av våre samarbeidspartnere i verdikjeden?
  • Konsernsjef i Veidekke og styreleder i EBA, Jimmy Bengtsson, Konsernsjef i Skanska Stein Ivar Hellestad , Adm. dir. Kathrine Lyngstad, Spenncon og Adm. dir. Andreas Fritzsønn, Glava og Saint-Gobain Byggevarer AS
 • 11.40 - 12.00
  Paneldebatt
 • 12.00 - 12.15
  Pause
 • 12.15 - 13.00
  Behov for standardisering og krav

  Det synes å være enighet om at både standardisering og krav er nødvendige men det må gis et konkret innhold. Målet er et tydelig budskap på hva næringen skal bruke. Ulike initiativ, verktøy, prosjekter, aktører og løsninger må beskrives og vurderes. 

  • Geir Svartjønnli, Skanska og Johanna Malkan Nyberg, Veidekke
 • 13.00 - 13.20
  Pause
Del 2
Klimatiltak – slik gjør vi det og slik kan vi gjøre det
 • 13.20 - 13.50
  Eksempler fra prosjekter
 • 13.50 - 14.20
  Klimasmarte byggevarer - Hva kan vi levere i dag og i morgen. Hvordan ivaretar disse også natur, unngå førstegangsressurser?
  • Adm. direktør i Mapei ,Trond Hagerud, FOU- og miljøleder i Betong Øst, Silje Gystad Ytterdal, Adm. direktør i Vartdal Plast, Jan Endre Vartdal og Adm. Direktør i Norgips, Christian Stålem
Del 3
Workshop. Hva kan hver av oss gjøre, og hva trenger vi å stå sammen om? Felles prioriteringer
 • 14.20 - 15.00
  Workshops

  Målet med workshopen er gjennom dialog å definere og prioritere de viktigste felles tiltakene for næringen fremover og hvordan vi skal løse kravene til økt rapportering og dokumentasjon.

Motta nyhetsbrev?

Motta nyhetsbrev?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: